El conseller Josep Bargalló elogia l'Escola Joaquim Blume de Sabadell en l'acte del seu 40è aniversari

Torna
Dimarts, 03 de març de 2020
  • “És una escola molt lligada al barri, molt lligada a Sabadell i amb ganes de treballar per la comunitat”, ha destacat el titular d’Educació
  • El conseller també ha tingut paraules de reconeixement per a la professió docent: “L’escola existeix perquè hi ha alumnes, però no seria res sense la feina dels mestres i de les mestres”
Visita del conseller

Visita del conseller

El conseller d’Educació, Josep Bargalló, ha presidit avui a la tarda l’acte de celebració del 40è aniversari de l’Escola Joaquim Blume de Sabadell. Bargalló ha destacat que “és una de les molt bones escoles que tenim al país” i ha aplaudit la feina de tota la comunitat educativa del centre. “És una escola molt lligada al barri, molt lligada a Sabadell, amb ganes de fer comunitat i de treballar per la comunitat. Ha sabut els darrers anys estar al capdavant”, ha ressaltat.

Bargalló ha fet aquestes declaracions durant la clausura de l’acte, en el qual ha assistit també l’alcaldessa de Sabadell, Marta Farrés; el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Juli Fernández, i el director dels Serveis Territorials d’Educació al Vallès Occidental, Jesús Viñas. El conseller ha pogut visitar les aules i la resta d’instal·lacions del centre i, en acabat, ha visitat l’exposició del 40è aniversari, que es pot veure a la mateixa escola.

Durant la seva intervenció, Bargalló ha destacat el treball de cadascun dels centres educatius del país. “A Catalunya, tenim 5.479 centres educatius, entre llars d’infants, escoles i instituts. I cadascun és diferent”, ha afirmat, tot afegint: “L’escola Joaquim Blume té el perfil de treballar per la innovació educativa, pel treball cooperatiu, per la diversitat. I per estar al costat del barri, al costat de les institucions històriques del municipi”, ha destacat.

Visita a l'exposició

Visita a l'exposició

Bargalló ha agraït “la feina que cada dia fan els mestres i les mestres, i el suport de les famílies i de l’Ajuntament”. En aquest sentit, el conseller ha posat especial èmfasi en la tasca docent: “La feina dels mestres i les mestres, que és excepcional, és aconseguir cada vegada més uns nens i unes nenes més feliços, més lliures, més formats i més cultes. Garantir les eines perquè, quan siguin grans, puguin ser el que vulguin ser”.

En aquest sentit, ha conclòs el conseller, “l’escola és el més important del barri i de la ciutat. L’escola existeix perquè hi ha alumnes, però no seria res sense la feina dels mestres i de les mestres”.

L’acte ha inclòs l’actuació musical de l’alumnat que participa en el programa A-cordant, un projecte musical que inclou alumnes del Centre i l’Orquestra Simfònica del Vallès. L’Escola Joaquim Blumet, a més, participa en el Programa Magnet. A partir d’aquest projecte, les matemàtiques són actualment el centre del programa educatiu de l’escola. Ho fan gràcies a una aliança amb el Centre de Recerca Matemàtica.