La Mostra de projectes emprenedors d'FP a Catalunya premia un total de 8 centres educatius

Torna
Divendres, 18 de març de 2016

 

  • Els centres que han aconseguit primer premi són: Institut Joan Brossa, Institut de l’Ebre, Institut Montilivi, Centre d’Estudis Joan XXIII, Escola Tècnico-Professional Xavier, Institut Escola de Treball, Institut La Garrotxa i Institut Lacetània
 
  • L’objectiu de la Mostra és promocionar els millors treballs emprenedors realitzats per alumnes de formació professional
 
  • Enguany s’ha celebrat la quarta edició del certamen i s’han presentat a concurs un total de 42 projectes
Foto petita

Foto petita

Un total de vuit centres educatius d’arreu del país han resultat guanyadors de la quarta Mostra de projectes emprenedors de la formació professional a Catalunya. Els instituts guanyadors són: Institut Joan Brossa (Barcelona), Institut de l’Ebre (Tortosa), Institut Montilivi (Girona), Centre d’Estudis Joan XXIII (L’Hospitalet de Llobregat), Escola Tècnico-Professional Xavier (Barcelona), Institut Escola de Treball (Lleida), Institut La Garrotxa (Olot) i Institut Lacetània (Manresa).
 
Durant la Mostra s’han exposat els millors projectes emprenedors del passat curs 2014-2015, realitzats per alumnes de formació professional. S’han valorat els projectes que reflecteixen la creació d’un producte o un servei i la seva comercialització. Tots els projectes participanst han resultat guanyadors o finalistes en altres concursos organitzats per diverses entitats de promoció econòmica i empresarial d’arreu del territori. Aquesta Mostra facilita la integració a les activitats que es duen a terme a Catalunya per al foment de l’emprenedoria.
 
En l’edició d’enguany de la Mostra s’han presentat 42 projectes a concurs. Dels 12 treballs finalistes han obtingut el primer premi un total de 9 projectes que han presentat els següents treballs:
 
-       Transglobal, projecte de l’Institut Joan Brossa guanyador del primer premi al Projecte més viable i a la Millor planificació del projecte en grau superior. És una iniciativa empresarial que ofereix solucions innovadores a transportistes i carregadors per a la gestió diària de contractació de càrregues, en un entorn de seguretat i de confiança.
 
-       Ecovalsenurg, de l’Institut de l’Ebre, primer premi al projecte amb la Millor idea en grau superior. S’encarrega del reciclatge de policarbonat (un termoplàstic de tipus polièster). És resistent als productes químics, a la calor i a les radiacions ultraviolades i és conegut per la seva duresa i transparència.
 
-       Music Therapy, de l’Institut Montilivi, premi al Millor projecte col·laboratiu en grau superior. El centre Music Therapy és un centre dirigit a un sector determinat de la població com són els infants. Dins d’aquest sector es treballa amb nens de 2 a 12 anys, principalment, per treballar diferents problemes a través de la musicoteràpia.
 
-       Eco-biken, del Centre d’Estudis Joan XXIII, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau superior. És un projecte que és pioner en el món del servei del lloguer de bicicletes elèctriques, que ofereix un servei ajustat a les necessitats dels clients.
 
-       Veloxpharma, de l’Escola Tècnico-Professional Xavier, primer premi a la Millor idea en grau mitjà. Oferta d’un servei a les oficines de farmàcia amb la finalitat que aquestes tinguin una altra eina més per cobrir les necessitats de la seva clientela: transport de productes, prèviament venuts a l’oficina de farmàcia, a l’adreça i en l’horari acordats amb el client.
 
-       Cuisine, de l’Institut Escola de Treball, primer premi al Millor projecte col·laboratiu en grau mitjà. Una cuina solar innovadora en diferents aspectes: és lleugera, portàtil i plegable. Està dissenyada per ser utilitzada a qualsevol lloc aprofitant la radiació solar.
 
-       Mas Treseta, de l’Institut La Garrotxa, primer premi al projecte Més viable en grau mitjà. La idea de negoci es fonamenta sobre tres pilars: granja de cabres i elaboració de formatges; bungalows destinats a famílies que vulguin gaudir d’un entorn tranquil i privilegiat i aula-taller, en anglès, on s’impartiran activitats relacionades amb l’agricultura i la ramaderia.
 
-       Rental Raicing, de l’Institut Lacetània, primer premi al Millor projecte d’economia social i cooperativa de grau mitjà. Cooperativa ubicada a Sabadell per al lloguer de vehicles de competició per a persones amb algun tipus de discapacitat. La intenció és millorar la seva qualitat de vida i potenciar-ne la integració social, ajudant-los a tenir les mateixes oportunitats.
 
També s’han premiat amb segons i tercers premis l’Escola Montserrat (projecte Esbrina qui sóc), l’Escola Joviat (projecte Secan), l’Institut Ferran Tallada (projecte Jo veig, tu veus), i l’Institut Julio Antonio (projecte Kangur’s).
 
 
18 de març de 2015