Menú d'eines

Cercador

27 de maig de 2018


 

 

  •  

Informació i eines per a la gestió dels centres

Orientació educativa: Saló 2016

Saló

El Decret d’ordenació dels ensenyaments de l’educació secundària obligatòria determina que el currículum s’ha d’orientar a adquirir les competències que han de facilitar tant la incorporació dels alumnes als estudis posteriors i a la vida adulta com el desenvolupament de l’aprenentatge al llarg de la vida. Per això, l’article 1 d’aquest Decret estableix que el model competencial educatiu ha d’anar imbricat d’un sistema d’orientació i acompanyament de l’alumne.

El desplegament de l’orientació educativa com a sistema comprèn les accions de centre que promouen l’acompanyament personalitzat de l’alumne i han de suposar l’eix vertebrador de l’acció educativa del centre; és una responsabilitat compartida de tot l’equip docent, planificada i avaluada al llarg de tota l’etapa.

Per tot això, la visita al Saló de l’Ensenyament ha de ser només una activitat puntual, que cal que vingui emmarcada dins la planificació de centre basada en la concreció dels objectius d’orientació educativa, les activitats al llarg de les etapes i els processos d’avaluació d’aquest conjunt d’actuacions.

La visita al Saló aporta:

  1.  informació concreta perquè els alumnes coneguin l’ampli ventall de propostes d'estudis (batxillerat, formació professional, graus universitaris, estudis superiors i complementaris);
  2. orientació personalitzada per ajustar millor la presa de decisions per a la continuïtat formativa dels joves.

El Departament d’Ensenyament recomana que, abans de participar a l’activitat del Saló de l’Ensenyament, els joves facin un treball previ d’acció i reflexió, individual i en equip, al voltant de les seves inquietuds i possibles projeccions.

 

Compra d'entrades per al Saló d'Ensenyament 2016

Enguany el Saló de l’Ensenyament se celebrarà del 9 al 13 de març i per atendre a tots els alumnes amplia el seu horari, s'obriran les portes a les 9 del matí de dimecres a divendres. Per garantir l'accés dels visitants i vetllar per la seguretat en el recinte cal escollir el torn de visites (mati o tarda) en el moment de fer la sol·licitud de compra anticipada.

Entrada per a grups d'alumnes: Cal descarregar-se la sol·licitud de compra anticipada, emplenar-la i enviar-la per correu electrònic (ensenyament@firabarcelona.com) amb la còpia de la transferència bancària abans del 25 de febrer.

 Entrada per professors: Empleneu el formulari en línia per imprimir-vos la invitació.

 

Menú d'ajuda

© Copyright Departament d'Ensenyament. Tots els drets reservats