Menú d'eines

Cercador

22 de febrer de 2020


 

 

  •  

Informació i eines per a la gestió dels centres

Trameses als serveis territorials

El Departament ha posat en marxa un servei de tramesa de documents i comunicacions entre els serveis territorials del Departament d'Ensenyament i els ens locals (inclou centres de titularitat municipal o de la Diputació), al portal interadministratiu EACAT. Se n'ha definit un per a cadascun dels serveis territorials (excepte per al Consorci d'Educació de Barcelona que ja és un ens propi de l'EACAT), als quals s'hi pot accedir des de l'apartat del Departament d'Ensenyament del Catàleg de tràmits de l'EACAT.

Cadascun d'aquests serveis té quatre tràmits: dos inicials, un de l'ens local a cadascun dels serveis territorials i dels serveis territorials a l'ens local, i els corresponents a dos tràmits de resposta.

Aquestes tramitacions substitueixen les que es fan mitjançant la tramesa genèrica, adreçades als serveis territorials d'Ensenyament.

Només les persones donades d'alta a l'EACAT, com a usuàries de cadascun d'aquests serveis, poden accedir a la informació de les trameses.
 

 >> Accés a EACAT

 

Pas a pas per crear una tramesa  

Pas 1. Accedir a l'EACAT, anar al Catàleg de tràmits i seleccionar Departament d'Ensenyament > ENS – Trameses als/dels Serveis Territorials d'Ensenyament a (els vostres ST)

Pas 2. Accedir al formulari, prement Tramita, i descarregar-lo a l'ordinador. 

Pas 3. Emplenar el formulari. 

Pas 4. Annexar documents, si escau.

En aquestes trameses es permet enviar documents adjunts (d'un màxim de 5 MB cada un), tot i que la tramesa no pot superar els 10 MB, incloent-hi el formulari. 

Pas 5. Signar-lo. 

Pas 6. Enviar-lo: 

  • a través de l'Oficina de registre d'EACAT, adjuntar el PDF signat i prémer Tramita; o bé,
  • mitjançant el botó Envia (consulteu aquestes instruccions per activar el botó Envia). Aquesta via pot ser útil quan la persona que l'envia coincideix amb la que signa, però té l'inconvenient que deixa desactivada la validació automàtica de les signatures que es fan amb Adobe Acrobat.

 

Pas a pas per consultar i contestar una tramesa rebuda

Pas 1. Accedir a l'EACAT amb el codi i la contrasenya. Accedir a Els meus tràmits, concretament a rebuts.

Pas 2. Seleccionar la tramesa corresponent. A l'apartat Tràmits resposta cal descarregar el formulari de resposta i desar-lo a un directori propi de l'estació de treball, per formalitzar-lo.

Pas 3. Emplenar el formulari de resposta.

Pas 4. Validar-lo.

Pas 5. Signar-lo.

Pas 6. Enviar-lo:

  • a través de l'Oficina de registre del menú Tràmits, adjuntar el PDF signat a Tràmit a presentar i prémer Tramita; o bé,
  • mitjançant el botó Envia (consulteu aquestes instruccions per activar el botó Envia). Aquesta via pot ser útil quan la persona que l'envia coincideix amb la que signa, però té l'inconvenient que deixa desactivada la validació automàtica de les signatures que es fan amb Adobe Acrobat. 

Consulteu aquesta guia per saber-ne més sobre com crear una tramesa i com consultar i contestar una tramesa rebuda.

 

Com sol·licitar el servei

Aquest és un servei d'accés restringit. Cal demanar autorització a l'àrea d'organització de l'ens local al qual estigui adscrit el centre.

 

Data d'actualització: 10/10/2018

Menú d'ajuda

© Copyright Departament d'Ensenyament. Tots els drets reservats