Menú d'eines

Cercador

22 de gener de 2020


 

 

  •  

Informació i eines per a la gestió dels centres

Dia Internacional per a l'eliminació de la violència contra les dones - 21/11/2017

JoTambé

El proper 25 de novembre és el Dia Internacional per a l’eliminació de la violència contra les dones, l'any 1999, l’Assemblea General de les Nacions Unides va decidir declarar aquest dia com a commemoració del brutal assassinat en 1960 de les tres germanes Mirabal, activistes polítiques de la República Dominicana, per ordre del Govern de Rafael Trujillo.

Aquest dia es convida als governs i als diferents organismes a establir diferents activitats per tal de sensibilitzar l’opinió pública respecte a aquest greu problema cada dia més present i per rebutjar de manera ferma la violència i treballar fins erradicar-la.

Des de l’Institut Català de les Dones s’han pres varies iniciatives per commemorar aquesta data:

  • Manifest unitari: centrat enguany en la visibilització, sensibilització i lluita contra les violències sexuals. El contingut d’aquest Manifest, redactat enguany per la periodista Mònica Planas, està consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes. Podeu deixar constància de la vostra adhesió a través d’aquest formulari.
  • Acció de sensibilització per les xarxes socials Per una Catalunya lliure de violències sexuals. #JoTambé, a través de la qual ens sumem, acompanyem i posem en valor la iniciativa de moltes dones a nivell internacional que amb valentia han fet un pas endavant i s’han atrevit a denunciar públicament les violències sexuals amb l’etiqueta #MeToo. Si voleu participar us podeu descarregar la imatge, fer-vos una fotografia amb ella i compartir-la per les xarxes socials amb l’etiqueta #JoTambé. Esperem que compartiu aquesta idea i us demanem que en feu la màxima difusió en el vostre àmbit d’actuació.

 

 

Menú d'ajuda

© Copyright Departament d'Ensenyament. Tots els drets reservats