Menú d'eines

Cercador

27 de gener de 2020


 

 

  •  

Informació i eines per a la gestió dels centres

Detecció i intervenció precoç de les dificultats d’aprenentatge - 04/06/2015

En el marc de l’“Ofensiva de país a favor de l’èxit escolar. Pla per a la reducció del fracàs escolar a Catalunya 2012-2018” que va aprovar el Govern de la Generalitat, es va definir com a eix prioritari “la detecció i intervenció precoç de les dificultats d’aprenentatge en l’educació infantil i primària”. Per tal de continuar avançant en els eixos d’aquest Pla, el Departament d’Ensenyament ha elaborat una nova actuació adreçada a les famílies d’alumnes de P3 i als centres educatius, actuació que s’ha fet de manera coordinada amb el Departament de Salut i la Societat Catalana de Pediatria.

El Departament d’Ensenyament posa a disposició dels centres un nou instrument que recull informació d’aspectes mèdics rellevants, des del punt de vista pedagògic, dels alumnes de P3. Aquest document permet completar la informació que els centres disposen sobre les necessitats educatives dels seus alumnes per adaptar, com més aviat millor, la pràctica educativa i afavorir l’aprenentatge.

Les famílies poden demanar al pediatre el document “Informació pediàtrica sobre l’evolució de l’infant per a l’inici escolar del segon cicle d’educació infantil” i lliurar-lo a l’escola.

També posa a disposició dels centres un full que es pot lliurar a les famílies per informar-les sobre el procediment.

Menú d'ajuda

© Copyright Departament d'Ensenyament. Tots els drets reservats