• Comparteix a Telegram
  • Comparteix a WhatsApp
  • Imprimeix

Josep Bargalló, nou conseller d'Ensenyament

05/07/2018 10:45

Coneix l'equip que hi ha al capdavant del Departament

El passat dia 4 de juny, Josep Bargalló va prendre possessió del càrrec de conseller d'Ensenyament. El nou titular d'Ensenyament, nascut a Torredembarra el 1958, és llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona i té un màster en  Estudis Superiors de Llengua, Literatura i Cultura Catalanes per la Universitat Rovira i Virgili.

Bargalló va ser conseller en cap del Govern de la Generalitat del 2005 al 2006 i conseller d'Educació del 2003 al 2004. Els darrers anys s'ha dedicat a la formació continuada del professorat, com a gestor de plans de formació i també com a formador en models competencials, xarxes socials i noves tecnologies, des de l'Institut de Ciències de l'Educació de la Universitat Rovira i Virgili i en col·laboració  amb els serveis educatius i els centres de recursos pedagògics de les comarques  de Tarragona i de les Terres de l'Ebre.

Josep Bargalló, diputat al Parlament de Catalunya del 1992 al 2003, va ser director de l'Institut Ramon Llull del 2006 al 2010. Va ser primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Torredembarra (1999-2003) i, durant el segon semestre de 2003,  vicepresident del Consell Comarcal del Tarragonès.

 

Núria Cuenca, secretària general

Núria Cuenca és la nova secretària general d'Ensenyament. Nascuda a Barcelona l'any 1979, és llicenciada en Dret per la Universitat Pompeu Fabra i té el Postgrau en Administració Electrònica (UOC) i el màster en Dret de la Societat de la Informació (ICAB). És advocada especialitzada en dret públic i en l'àmbit de la contractació pública.

La seva trajectòria professional ha discorregut en l'àmbit del sector públic: ha estat cap de la Unitat de Contractació Administrativa de l'Hospital Clínic de Barcelona, membre de l'Assessoria Jurídica de la Universitat Oberta de Catalunya i assessora de la Secretaria General del Departament de Governació.

 

Carles Martínez Quiroga, secretari de Polítiques Educatives

Nascut a Barcelona, l’any 1958. Llicenciat en Història i en Dret. Catedràtic d’Institut. Mestre de català. Ha estat sub-director general d’Escolarització i director general de Planificació i Entorn del Departament d'Educació. Va impulsar la creació de les Oficines Municipals d'Escolarització.

Ha estat vicepresident de la Comissió Mixta del Departament d'Educació i les entitats municipalistes i membre de la Comissió d'Educació de la Federació de Municipis de Catalunya. És regidor de l'Ajuntament d'Argentona.

 

Ramon Simon Campà, director general d'Atenció a la Família i Comunitat Educativa

Nascut a Barcelona, l’any 1954. Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona i diplomat en professorat d’educació general bàsica per la mateixa universitat. Ha estat mestre i director d’educació primària; professor d’ensenyament secundari, especialitat Intervenció Sòcio-comunitària i des de 2008 ha estat inspector educatiu.

Al 2006 va ser coordinador del Pacte Nacional per a l’Educació, també ha estat cap de l’Oficina de Suport a les Polítiques Educatives (2005-2006), coordinador de Polítiques Educatives (2004-2005) i assessor del Conseller d’Educació (2003-2004).

 

Pilar Contreras i Llanas, directora general de Centres Concertats i Centres Privats

Nascuda a Vilanova i la Geltrú, l’any 1958. Llicenciada en Geografia i Història i especialitzada en Història de l’Art per la Universitat de Barcelona i diplomada en llengua francesa per l’Escola d’Idiomes Moderns de la Universitat de Barcelona.

Disposa de diverses formacions en lideratge d’equips, resolució de conflictes, organització i gestió de centres docents.  Des de 1988 ha estat treballant a l’Escola Pia de Vilanova i la Geltrú, on ha exercit com a professora de geografia, història, història de l’art i francès; coordinadora de l’ESO i de batxillerat; directora de Projectes i directora gerent.

 

Josep Gonzàlez i Cambray, director general de Centres Públics i president del Consell de Direcció del Consorci d'Educació de Barcelona

Nascut a Lleida, l’any 1972. Enginyer tècnic industrial i llicenciat en Màrqueting -Investigació i Tècniques de Mercat. Ha estat coordinador de l’àrea de Cultura, Educació i Esports de la Diputació de Barcelona; director dels Serveis Territorials de Barcelona Província del Departament d'Acció Social i Ciutadania; gerent del Consorci d'Educació de Barcelona; professor d'institut de l'especialitat de Tecnologia.

També ha estat formador intern en l'àmbit d'Organització del Treball a l’Escola d'Administració Pública de Catalunya; adjunt al secretari per a la Immigració del Departament d'Acció Social i Ciutadania; director adjunt dels Serveis Territorials a Barcelona Ciutat del Departament d'Educació; consultor i professor del Màster i Postgrau de l'àrea de Qualitat de la UOC; professor del Postgrau en Gestió de Sistemes de Qualitat de la Universitat de Lleida, i auditor i director tècnic i de formació a Fòrum Qualitat.

 

Mar Camacho i Martí, directora general d'Educació Infantil i Primària

Nascuda a Tarragona l'any 1970. Llicenciada en Filologia Anglesa i Alemanya per la Universitat Rovira i Virgili (1993). Doctora el 2006 per la mateixa universitat. Experta en Tecnologia Educativa. Va treballar fent classes d'anglès i alemany a l'educació secundària entre els anys 1994 i 2004. El curs 2004-2005 es va incorporar com assessora tècnica docent a la Sub-direcció General de Formació del Professorat i Innovació Educativa des d'on va implementar un programa de formació de Llengües i TIC (Tecnologies de la Informació i la Comunicació) arreu del territori. Aquest programa va donar lloc a la seva tesi doctoral: Teacher training in ICT-based settings: Design and implementation of an on-line instructional model for English language teachers. Al llarg d'aquests anys (2005-09) va impartir formació i va elaborar materials docents sempre al voltant de l'ús educatiu de les TIC.

Des de 2006 és professora del Departament de Pedagogia de la Facultat de Ciències de l'Educació i Psicologia de la URV. Actualment imparteix classes i cursos en diferents programes de màster, doctorat i postgrau relacionats amb la tecnologia educativa. És autora de diverses publicacions sobre les TIC en els processos d'ensenyament i aprenentatge i sobre l'ús en educació del Mobile Learning i les tecnologies emergents com a eines que ens ajuden a transformar, enriquir i ampliar l'experiència de l'aprendre.

 

Josep Vallcorba Cot, director general d'Educació Secundària Obligatòria i Batxillerat

Nascut a Sant Feliu de Codines, l’any 1955. Llicenciat en Filosofia i Lletres  i màster en Supervisió i Avaluació  de Centres Educatius. Mestre de primària i professor de secundària. Ha estat director d’institut, inspector d'educació i inspector en cap adjunt.

Del 2004 al 2011 va ser sub-director general al Departament d’Educació i va ser el responsable de dissenyar i aplicar les polítiques d'educació i immigració concretades en el Pla per a la llengua, la interculturalitat i la cohesió social (Pla LIC 2004) amb les aules d'acollida, el projecte plurilingüe,  el projecte de convivència  i els plans educatius d'entorn. Fins ara, ha fet d’inspector d’educació.

 

Joan-Lluís Espinós Espinós, director general de Formació Professional Inicial i Ensenyaments de Règim Especial

Nascut a Terrassa, l’any 1953. Doctor en Pedagogia per la Universitat Autònoma de Barcelona, llicenciat en Ciències de l’Educació, enginyer tècnic en Química Industrial, postgraduat en Qualitat de l’Educació, inspector d’Educació i catedràtic d’ensenyament secundari.

Va ser sub-director general de Planificació i Organització de la Formació Professional entre 2004 i 2011. Ha treballat durant 7 anys a la indústria tèxtil.

 

José Ignacio García Plata, director general de Professorat i Personal de Centres Públics

Nascut a Pontevedra, l'any 1956. Diplomat en Magisteri i llicenciat en Filosofia i Lletres –Filologia Catalana- per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Ha exercit la docència en centres educatius, fent de mestre i director. També ha ocupat diferents càrrecs a la Inspecció d’Educació de la Generalitat des de l'any 1992: inspector en cap adjunt dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques (2004-2005) i cap d'Inspecció dels mateixos serveis territorials (2005-2009). Del 2009 al 2011 ha ocupat el càrrec de sub-director general d'Organització i Qualitat de Centres Educatius des d'on s'han coordinat i impulsat els plans estratègics d’autonomia de centres. Des del mes d'octubre de 2015 ocupa el càrrec de director general de Professorat i Personal de Centres Públics.

 

Eva Ladrón Olivares, directora de Serveis

Nascuda a Barcelona, l’any 1964. És llicenciada en Ciències Físiques, especialitat de Física de la Terra i del Cosmos, per la Universitat de Barcelona. Disposa d’un postgrau en Competències Directives, per la Universitat Autònoma de Barcelona, i d’un postgrau en Gestió de personal al servei de les entitats locals.

Des de 2009, ha estat cap del Servei de Suport Intern de la Gerència de Serveis d’Educació de la Diputació de Barcelona.

 

Anna Simó i Castelló, presidenta del Consell Escolar de Catalunya per delegació del conseller

Nascuda als Alamús, l’any 1968. Llicenciada en Filologia Catalana per la Universitat de Barcelona, postgraduada en Dinamització i Planificació Lingüística per la mateixa universitat. Tècnica de normalització lingüística al Consorci per a la Normalització Lingüística amb diverses responsabilitats (1990-2003 i des del febrer de 2018).

Ha estat regidora a l’Ajuntament de l’Hospitalet (2003), consellera de Benestar i Família del Govern de la Generalitat (2003-2006) i diputada al Parlament de Catalunya (2006-gener de 2018). Com a diputada al Parlament de Catalunya ha tingut responsabilitats de portaveu adjunta, portaveu de grup parlamentari i vicepresidenta primera de la Mesa amb el GP d’Esquerra Republicana i secretària primera de la Mesa amb el GP de Junts pel Sí. Ha estat portaveu a la Comissió d’Ensenyament (2010-2018) del GP d'Esquerra Republicana (2010-2015) i del GP de Junts pel Sí (2015-2018).

 

Fabian Mohedano i Morales, president del Consell Català de Formació Professional

Nascut a Barcelona l'any 1975. Màster de Mediació i gestió de conflictes en el treball a la UCA (2011), màster MBA-Executive a la UB (2008), llicenciatura en Ciències del treball a la UB (2010), postgrau de Consultoria de negocis a la UPF (1999) i diplomatura en Relacions Laborals a la UPF (1998).
 
És treballòleg. Promotor de la Reforma horària (des de 2014), president del Consell Assessor per a la Reforma Horària (CARH) del Govern (2015-2016). Anteriorment, entre d'altres, fa de responsable del Programa de Capital Social del Diari ARA (2014-2015), secretari general i d'organització del Moviment Laic i Progressista (2007-2013), presideix l'Escola Lliure El Sol (2011-2013)... Forma part de la candidatura de Junts pel Sí per a les eleccions del 27 de setembre de 2015. Fa de diputat adscrit al Barcelonès Nord i Barcelona (2016-2018). Presideix l’Associació Nacional Parlamentària Escolta de Catalunya (ANPEC) (2016-2018).